Lohjan tietotekniikkayhdistys, Kerneli ry aloittaa ohjelmointikerhot nuorille

Kerneli ry. Tietotekniikan ytimessä

Lohjan tietotekniikkayhdistys, Kerneli ry aloittaa ohjelmointikerhot nuorille

huhtikuu 10, 2018 Uutiset 0

Mediatiedote 10.4.2018

 

Lohjan tietotekniikkayhdistys, Kerneli ry aloittaa ohjelmointikerhot nuorille. Ensimmäiset kerhopäivät toteutetaan huhti-, toukokuussa toimintakeskus Harjulassa. Aiheina kerhossa on aloitusvaiheessa HTML, CSS ja JavaScript. Toiminta on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille, aina 29-vuotiaisiin asti.

“Yhdistyksemme on toiminut nyt runsaan vuoden. Olemme järjestäneet kirjastolla ilmaisia tutuksi-iltoja eri tietotekniikka-aiheista kaikille, sekä nuorille pelisuunnittelukursseja, jotka ovat olleet hyvinkin suosittuja. Samaan aikaan olemme etsineet yhteistyökumppaneita toiminnan tukemiseksi. Tukea onkin nyt saatu, kiitos lohjalaisten säätiö- ja yrityskumppaneiden, sekä Lohjan kaupungin nuorisopalveluiden. Yhteistyön muodot ovat edelleen kehittymässä, mutta olemme iloisia, että pääsemme nyt käynnistämään haaveissa ollutta ohjelmointikerhotoimintaa nuorille.” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Ari Pihlström.

Ohjelmointikerhossa on paikalla aiheeseen perehtynyt ohjaaja, joka ohjaa toimintaa, laatii osallistujille osaamistason mukaisia tehtäviä sekä perehdyttää ohjelmoinnin perusteisiin. Toiminta ei ole suoraviivaisesti etenevää koulutusta, vaan enemmän yhdessä olemista ja yhdessä oppimista sekä omien taitojen kehittämistä. Osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista ohjelmoinnista. Kerhoon ovat tervetulleita myös muut kuin HTML, CSS, JS-koodarit. Jos esimerkiksi Java, Python ym. ohjelmointi ovat tuttuja, niin tervetuloa mukaan. Toiminnan yhtenä tavoitteena onkin kerätä ohjelmoinnista kiinnostuneita nuoria yhteen.

Kerhotoimintaa tullaan edelleen kehittämään. Toiveissa on vakiinnuttaa toimintaa syksystä eteenpäin, laajentaa sitä myös alakouluikäisille sekä lisätä eri aihepiirejä. Kerneli ry kartoittaa kerhotoiminnan laajentamisen tarvetta myös muualle kuin vain keskusta-alueelle. Järjestämme kaikille yhdistyksen  toiminnasta kiinnostuneille info-tilaisuuden Harjulan salissa (os. Kullervonkatu 7, Lohja) la 21.4.2018 klo 11:00. Tilaisuudessa kartoitetaan vanhempien ja nuorten ideoita toimintamme kehittämiseksi.

Ohjelmointikerho kokoontuu ensimmäisen kerran la 21.4.2018 klo 12.00-15.00 toimintakeskus Harjulassa Dixin kahvio 2. krs. Mukaan tarvitaan oma kone, jossa wlan-yhteys. Muut kevään päivät ovat 5.5. sekä 19.5. klo.11.00-14.00. Tervetuloa mukaan kaikki ohjelmoinnista kiinnostuneet nuoret. Toimintaan voi hypätä mukaan sinulle sopivana päivänä.

Lisätiedot:

Lohjan Tietotekniikkayhdistys, Kerneli ry
www.kerneli.fi / info@kerneli.fi
Ari Pihlström, puheenjohtaja 040 717 9573, ari.pihlstrom@gmail.com
Mirva Gullman, viestintä 050 3208 179, info@kerneli.fi